Over mij

Ik naam is Sofie Meijer (1968).
Mijn carrière heeft zich altijd gericht op politie en het gemeentelijke apparaat. Binnen die wereld ben ik altijd geïnteresseerd geweest naar de mens achter de casus.  Hoe kan ik iets betekenen voor de ander? Wat beweegt mensen en waar kan ik aansluiten?
In 2015 ben ik aanraking gekomen met Rebalancing en via die weg werd het steeds duidelijker wat wil en waar ik voor sta. 
Ik wilde mijn talenten in een ander licht zetten en heb mijn verlangen om mensen te mogen begeleiden naar hun essentie vormgegeven in mijn praktijk. 
Ik heb ervaren hoe belangrijk ons lichaam is voor ons, hoeveel wijsheid er in ons lichaam zit. Maar ook hoe weinig we er eigenlijk naar luisteren. 
Door steeds meer aandacht te hebben voor mijn gevoelens en verlangens kwam ik ook in aanraking met mijn spirituele bewustzijn; mijn gevoeligheid voor energieën van de ander en mijn vermogen om met lichamen te communiceren. 
Om die kwaliteiten optimaal te kunnen gebruiken heb ik de opleiding Aura Touch  gevolgd. Daar heb  ik geleerd met aura’s en chakra’s te werken en ervaren welke invloed ze hebben en hoe energetische blokkades opgeheven kunnen worden. 
Al mijn kennis en vaardigheden zet ik in in mijn praktijk. Iedere dag leer ik nog bij en ben ik dankbaar wat ik kan betekenen voor de ander.  
Ik geloof in de kracht van het lichaam dat signalen vaak veel eerder herkent dan het brein. Maar ook in de veerkracht van de mens.
​​
De ervaringen die ik opdoe en die ik terugkrijg van mensen die ik behandel bevestigen mij iedere keer weer dat dít is wat ik moet doen.

Rebalancing
Doordat we veel in ons hoofd zitten, luisteren we vaak te weinig naar ons lichaam. We herkennen vaak de signalen van ons lichaam niet en hierdoor kunnen we uit balans raken.
Dit kan leiden tot klachten als:

  • Stress en burn-out
  • Onzekerheid
  • Vermoeidheid en slapeloosheid
  • Problemen met verwerken van verdriet
  • Vastlopen in werk of relaties

Rebalancing is lichaamswerk, gericht op bewustwording en ontdekken van je lichaam. Ik maak gebruik van verschillende technieken. Ik werk met het lichaam door middel van aanraken, zelfonderzoek en ademhaling. Ik begeleid je in het proces om weer in contact te komen met je gevoel om de natuurlijke balans te herstellen tussen lichaam en geest. Dit proces vraagt van jou een bereidheid om naar jezelf te kijken

Sessie
Een rebalancingsessie duurt 1,5 uur. De eerste sessie zullen we stilstaan bij je achtergrond, je gezondheid en reden van aanmelding. De daarop volgende sessies werken we met jouw inbreng en is jouw lichaam de basis voor zelfonderzoek. Dit doen we op de massagetafel.

Healing
Ons lichaam bevat naast het fysieke lichaam ook chakra’s en aura’s. Chakra’s zijn energiecentra die energie met elkaar en met je omgeving uitwisselen. Zij creëren een veld om je heen dat aura wordt genoemd. Je hebt meerdere chakra’s maar ik sta stil bij de 7 belangrijkste. Deze corresponderen met specifieke lichaamsgebieden.
Je chakra en je aura wisselen dus energie uit met je omgeving (andere mensen, situaties of ruimten). Als dat een fijne omgeving is zal dit geen probleem zijn, maar bij een vervelende omgeving wordt er vervelende energie uitgewisseld. Deze energieën kunnen voor verstoringen zorgen in onze aura’s en chakra’s. Oneffenheden in je aura kunnen een eigen leven gaan leiden. Dit kan leiden tot een disbalans van een of meerdere chakra ’s in het lichaam, wat weer tot ziekte van het lichaam of de geest kan leiden.

Heb jij het idee dat je energie tekort komt, dat je al langere tijd geen puf hebt, je niet de vinger kan leggen op je energiebalans, onbeduidende klachten hebt?
Heb je lichamelijke klachten en wil je ondersteuning bij pijnbestrijding?
Heb je vragen over welke stappen voor jou goed zijn om te nemen?
Dan is healing een prima middel. Met healing heel ik de energiebanen die aanwezig behoren te zijn in jouw lichaam.
Een sessie duurt 1 uur. De eerste sessie zal wat langer duren omdat ik ook tijd zal nemen om stil te staan bij de aard van de klachten en je achtergrond.

​Een healingsessie is niet gericht op lichamelijk contact, maar juist op de ruimte om het lichaam heen. Tijdens een healingsessie zal ik je niet of nauwelijks aanraken.
Voor pijnbestrijding kan het ook heel ondersteunend zijn om healing middels massages te geven. In onderling overleg kunnen we hiervoor kiezen.

Massage
Massage ontspant lichaam en geest. Het geeft je de mogelijkheid jezelf weer te voelen. Heb je het (te) druk en zoek je ontspanning? Of wil je juist de kracht van je lichaam weer voelen? Even aandacht helemaal voor jou alleen?
Even uit je hoofd en in je lijf?
Start dan met massage. Ik bied twee soorten aan.

Ontspanningsmassage
Bij ontspanningsmassage maak ik gebruik van verschillende massagetechnieken en drukpunten.
Ik nodig je spieren die in de kramp zitten uit om hun kramp los te laten, waardoor er meer ruimte ontstaat voor ontspanning. Ontspanning zorgt voor ruimte in je lichaam en je geest. Ik merk dat deze massages heel helpend zijn voor mensen met veel drukte, stress en hoofdpijn.

Healingsmassage
Bij deze massage werk ik intuïtief en laat ik mijn handen leiden door het grotere geheel. Aanraking kan er voor zorgen dat er oneffenheden in het energieveld worden opgeheven. Soms hebben mensen die ik behandel beelden en ervaringen. Deze vorm van massage heeft helende werking. 

Voor meer informatie kijk ook op: www.praktijksofie.nl

Start met typen en druk op enter om te zoeken